Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Καλοκαίρι στην Πιερία!


Ο Νομός μας θεωρείται ένας από τους ομορφότερους στην Ελλάδα! Βρίσκεται στο Πιερικό ύψωμα..
ανάμεσα στα Πιέρια Όρη και στον Θερμαϊκό κόλπο και προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. 

Από το συγκλονιστικό αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, με τα αγάλματα να ξεπροβάλλουν μέσα από το νερό, στην τεράστια παραλία του Πλαταμώνα και την Ολυμπιακή Ακτή. Από το φαράγγι του Ενιπέα στα σοκάκια του παλιού Παντελεήμονα και στη Ραψάνη, με τα ονομαστά κόκκινα κρασιά. Από τους μοντέρνους ξενώνες του Ελατοχωρίου στα θέρετρα και τα spa στις ακτές της Πιερίας. Ένας κόσμος γεμάτος αξιοθέατα και εκπλήξεις στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και στη σκιά του Ολύμπου

Παραλία 80 χιλιομέτρων και 1000 επιλογών 

Kορινός, Kατερίνη, Λιτόχωρο, Πλάκα, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Παντελεήμονας, Πλαταμώνας, Nέοι Πόροι. Μια πεντακάθαρη και υπέροχη αμμουδερή παραλία, με μήκος που ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα! Εδώ οι διακοπές σας γίνονται απολαυστικές σε δεκάδες καλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, παραλιακά μπαρ και μεγάλα οργανωμένα κάμπινγκ.







Το όμορφο Λιτόχωρο 

Σε αυτή τη γραφική κωμόπολη θα σταματήσετε πριν τις ορειβατικές σας εξορμήσεις στον Όλυμπο ή θα απολαύσετε τη θάλασσα στο επίνειο της, την Πλάκα, και την παραλία Γρίτσα που βρίσκεται δίπλα. Το Λιτόχωρο, χτισμένο στην πλαγιά κάτω από τον Όλυμπο, τα συνδυάζει όλα σε ένα όμορφο σκηνικό, πάντα με το Αιγαίο στο φόντο. Περπατήστε στα στενά του δρομάκια και θαυμάστε τη μακεδονική αρχιτεκτονική παντού τριγύρω.





Αρχαιολογικό μουσείο Δίου 

Ξενάγηση στο ισόγειο: θαυμάστε μια εκπληκτική συλλογή γλυπτών -αγαλμάτων, αναγλύφων, επιτύμβιων στηλών, αρχιτεκτονικών μελών-, όπως και αυτά που αποκαλύφθηκαν στο ιερό του Διός Υψίστου. Στον πρώτο όροφο, σας καλεί η μελωδία από τη σπάνια αρχαία ύδραυλι: ένα πνευστό–κρουστό–υδραυλικό μουσικό όργανο.









Παλαιός Παντελεήμονας, ένας διατηρητέος οικισμός 

Ανεβαίνετε προς τον Παλιό Παντελεήμονα; Ετοιμαστείτε να χαθείτε στα μονοπάτια του χρόνου. Η ομορφιά της Μακεδονίας θα ξεδιπλωθεί στα πόδια σας, από λεπτό σε λεπτό. Ένας διατηρητέος οικισμός, το «Μπαλκόνι του Ολύμπου». Μια βόλτα από τον παλιό οικισμό μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με τα αιωνόβια πλατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν. Και η θέα θα σας απογειώσει σε έναν τόπο, όπου ο χρόνος δεν περνά.









discovergreece.com

Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης